У Польщі пояснили своє попередження про "військову діяльність" на кордоні: як заспокоюють

Читать на русском
Автор
У Польщі пояснили своє попередження про "військову діяльність" на кордоні: як заспокоюють

Там запевнили, що це проста реакція на надзвичайну ситуацію на східному кордоні держави

Військові Польщі після свого попередження про "незаплановану військову діяльність" поспішили заспокоїти своїх громадян. Там звіріли, що це звичайне планове повідомлення.

Про це повідомляє польське Управління Збройних Сил. Там зазначили, що повідомлення NOTAM (польське агентство аеронавігаційних послуг) було розроблено та опубліковано за погодженням з Оперативним командуванням ВПС. Військові також пояснили, що воно покликане попередити цивільних користувачів повітряного простору про можливу активізацію активності військової авіації у східному районі у відповідь на загрозливу ситуацію на східному кордоні.

"Це звичайне повідомлення у випадках, коли необхідно забезпечити безпеку руху у повітряному просторі Польщі. Повідомлення покликане попередити цивільних користувачів повітряного простору про можливу інтенсифікацію бойових літаків на сході району, що є реакцією на надзвичайну ситуацію на східному кордоні", — йдеться у повідомленні Збройних сил.

Нагадаємо, що ввечері 4 лютого у Польщі було видано навігаційне попередження для користувачів повітряного простору вздовж кордону з Росією та Білоруссю. У ньому йдеться про можливість "незапланованої військової діяльності".

Раніше Телеграф написав, що Польща анонсує посилення перевірок продовольства з України на кордоні.