США готуються захищати союзників від північнокорейських ракет – Кірбі

Читать на русском
Автор
Ким Чен Ин готує власні балістичні ракети, спрямовані проти США та союзників
Ким Чен Ин готує власні балістичні ракети, спрямовані проти США та союзників. Фото slovoidilo.ua

США чудово знають про всі плани північнокорейського режиму та готові протидіяти

Північнокорейський режим намагається створити власні балістичні ракети дальнього радіуса дії. Це створює загрозу не тільки для Південної Кореї та Японії, але й безпосередньо для США – тому Вашингтон буде відповідно реагувати.

Про це заявив на брифінгу спікер Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. За його словами, США чудово проінформовані щодо планів північнокорейського диктатора та його режиму.

"Ми знаємо, що Північна Корея продовжує розвивати передові можливості, включно з балістичними ракетами", – сказав він.

При цьому Кірбі зазначив, що розкривати розвідувальні дані не буде. Однак США робить все залежне, щоб захистити союзників від спроб північнокорейського режиму атакувати.

"Очевидно, ми робитимемо те, що маємо робити, щоби бути певними, що можемо захистити Сполучені Штати, захистити наших союзників і партнерів", – резюмував він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в січні 2024 року Кім Чен Ин зробив гостру заяву у бік Південної Кореї, назвавши країну "найворожішою державою".

Президент Південної Кореї Юн Сок Ель у відповідь пригрозив покаранням для КНДР "у кілька разів сильнішим" у разі провокацій з її боку.