Вперше з "холодної війни". Німеччина почала готувати план оборони

Читати російською
Автор

До загроз російського диктатора ставляться серйозно

Вперше з часів "холодної війни" в Німеччині почали готувати комплексний план оборони, що відбувається на тлі недавніх заяв міністра оборони Бориса Пісторіуса про можливий напад Росії на НАТО. У розробці беруть участь Бундесвер (німецька армія) з органами безпеки, промисловими компаніями та організаціями боротьби зі стихійними лихами.

Новий оперативний план (OPLAN) визначатиме головні дії під час оборони у разі агресії. Про це заявив командувач територіального командування генерал-лейтенант Андре Бодеманн, інформує Handelsblatt.

Сценарій війни між РФ та країнами НАТО

"План операції Німеччини заснований на поточній ситуації з безпекою та погрозами в Німеччині та в Європі в цілому. Це має бути план, який є здійсненим, а не просто нездійсненна мрія, уявна концепція, а справді щось відчутне, що зрештою може спрацювати", ― сказав Бодеманн.

План оборони Німеччини: що відомо

Обговорення відбулося на симпозіумі в Берліні, де були також поліцейські, вчені, представники цивільної оборони, логістичної та енергетичної галузей. План мають намір розробити до березня 2024 року.

Подробиці громадськості не відомі. За попередніми даними, це буде секретний документ на сотні сторінок.

Насамперед захищатимуть об’єкти критичної інфраструктури. У Німеччині вважають, що бойових дій на території країни не буде, тому варто захищати тил від "актів саботажу".

Серед погроз також виділили дезінформацію та фейкові новини. Інформаційна кампанія ворога намагатиметься вплинути на уряд через народ. Атаки у кіберпросторі можуть бути спрямовані на об’єкти енергетичної інфраструктури. Також у групі ризику є телекомунікаційна галузь. У Німеччині побоюються шпигунства та диверсій з боку нерегулярних сил.

Нагадаємо, що глава оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Росія вже ухвалила рішення розпочати війну з НАТО. Про це свідчить частота погроз Кремля у бік деяких країн Північноатлантичного альянсу. Найчастіше Путін та його поплічники намагаються залякувати країни Балтії та Фінляндію.

Допомога Україні від Німеччини

Влада Німеччини останнім часом збільшила підтримку нашої країни. Офіційний Берлін планує у 2024 році подвоїти військову допомогу для Києва. Про це рішення німецький канцлер Олаф Шольц заявив після телефонної розмови із Джо Байденом.

Вперше Німеччина передасть Україні бойову авіацію. Про це стало відомо після засідання у форматі "Рамштайн" 23 січня. Міністр оборони Пісторіус заявив про передачу вертольотів Sea King. Тоді ж він наголосив, що зміцнення протиповітряної системи України залишається пріоритетом, як і збільшення швидкості виробництва озброєнь. Поки що відомо про передачу шести вертольотів для України.

Німеччина також планує відправку ракет Taurus. Перше голосування було провалено, але у Бундестазі вже готують наступне.

Раніше "Телеграф" писав, що поки Захід не діє, може початися кривавий переділ світу. Росія не зупиниться в Україні і продовжить завоювання, якщо Київ не встоїть. Своєю думкою поділився сержант ЗСУ.