росія гатить по будинках та ТЕС, у містах України перебої зі світлом та водою (оновлюється)

Читать на русском
Автор
2430
Наслідки обстрілу інфраструктурних об’єктів Запоріжжя російськими ракетами С-300
Наслідки обстрілу інфраструктурних об’єктів Запоріжжя російськими ракетами С-300. Фото ДСНС

У Запоріжжі росіяни влучили в автосалон, школу, лікарню та будинки

У вівторок зранку росіяни продовжили масово обстрілювати українські міста з ракет та іранських дронів-камікадзе. Вчорашні атаки привезли до руйнувань та жертв серед цивільних у центрі Києва, а також до зникнення електрики та водопостачання у багатьох регіонах, оскільки українська енергетична система була перевантаженою.

11 жовтня були нові удари по Запоріжжю, Вінницькій області та Львову. Над Кривим Рогом було чути вибух — ППО збили ракету, збили "ворожу ціль" і на Рівненщині, вибухи лунали ще у Хмельницькій та Одеській областях.

Під ударом опинилася Ладижинська ТЕС у Вінницькій області, було пошкоджено енергетичне обладнання. Вранці росіяни випустили 12 ракет С-300 по Запоріжжю, загинула одна людина. Дві ракети влучили в автосалон, інші ракети вразили школу та амбулаторію, зачепило житлові будинки.

Всю ніч росіяни били по Дніпропетровщині "Градами", "Ураганами", "Торнадо-С" та іншою важкою артилерією. Вдень також лунали вибухи у Львові вибухи, у місті проблеми з електропостачанням.

Розповідаємо, що відомо про удари росіян на цей момент:

(Новина буде оновлюватися)

16:15 — У Запоріжжі від удару постраждали 8 багатоквартирних будинків. У двох багатоповерхівках були вибиті вікна та рами, заявив секретар міськради Анатолій Куртєв.

В одному з будинків представники ОСББ та робітники "Запоріжремсервісу" вже закривають плитами OSB пошкоджені вікна на першому поверсі. В іншому будинку співробітники компанії "МДЛ" проводять обстеження квартир та готують заявку на видачу ремонтних матеріалів із міського резерву.

Наслідки удару по Запоріжжю
Представники ОСББ та "Запоріжремсервісу" закривають плитами вікна, які вибило сьогодні

У приватному секторі, який теж зазнав атаки тієї ночі, рятувальники та волонтери усувають наслідки прильотів.

15:25 — начальник Львівської ОВА Максим Козицький на брифінгу заявив, що сьогодні основний удар прийшовся по енергетичній інфраструктурі. Відбулися повторні удари по двох енергооб‘єктах із тих, по яких ворог влучав і вчора.

14:57 — ЗСУ збили вже 20 крилатих ракет та 13 безпілотників-камікадзе. Усього, за їхніми даними, росія запустила 28 крилатих ракет.

14:11 — росіяни поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі у Павлоградському та Кам’янському районах Дніпропетровської обл. Рада оборони області повідомила, що руйнування — серйозні. Багато населених пунктів залишилися без світла.

Удари в Павлоградському та Кам’янському районах
росіяни поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі

14:00 — Ладижинська ТЕС на Вінничині зазнала повторного удару, коли там працювали рятувальники. 6 осіб постраждали. Знову пошкоджено енергетичне обладнання підприємства.

13:55 — киян просять обмежити планові відвідування медзакладів, аби не наражати себе на небезпеку. Будь-які неекстрені медичні маніпуляції припиняються.

13:52сьогодні сили ППО збили 18 крилатих ракет, 8 дронів-камікадзе на півдні та 3 безпілотники, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

13:27 — У Львові внаслідок ракетного удару травмовано одну людину (стан середньої важкості), заявив мер Львова Андрій Садовий. Голова міста також попросив містян зробити невеликий запас води. Третина міста без світла

Матеріал опублікований українською мовою — читати мовою оригіналу