В Україні розкрили плани росіян щодо Херсона: названо ключову дату

Читать на русском
Автор
14690
Мешканці Херсонщини окупантів не підтримують
Мешканці Херсонщини окупантів не підтримують. Фото Колаж "Телеграфу"

Найближчий місяць окупанти на це не підуть

Російські окупанти намагаються остаточно відірвати від України тимчасово окупований Херсон. У середу, 11 травня, з'явилася інформація, що місцеві колаборанти готують прохання включення області до складу росії. Ймовірною датою цього може стати 11 вересня, коли в росії проходить єдиний день голосування.

Про це заявив генеральний директор "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко в ефірі "Радіо НВ".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За словами Мартиненка, один з ймовірних сценаріїв подальших дій росії — проведення 11 вересня 2022 року під час єдиного дня голосування так званих референдумів у Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

"Чому 11 вересня — це насправді не тому, що там буде єдиний день голосування. Якби треба було провести зараз, то вони б його провели в цю неділю. Їм абсолютно немає значення — прийме, чи не прийме, визнають, чи не визнають, цей референдум. Але, з моєї точки зору, чому вересень, тому що вони відклали це на кілька місяців, щоб торгуватися з Заходом. На кшталт, що Захід має для них зробити, щоб вони не анексували українську територію", — повідомив гендиректор "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що Захід з росіянами жодних розмов з цього приводу вести не буде й на жодні поступки росії розраховувати теж не варто.

Слова Мартиненко з 8:30

Раніше "Телеграф" повідомляв, що раніше поставлена російськими військовими "влада" Херсонщини заявляла, що повернення області під контроль України абсолютно неможливе. На що в Офісі українського президента відповіли, що херсонські "гауляйтери" можуть просити тільки про помилування після вироку суду.