РФ на куражі після Авдіївки тисне по всій лінії фронту Чи можливий великий прорив?

Читать на русском
Автор
2964
Війська РФ
Війська РФ. Фото twitter.com/mod_russia

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко про те, чому росіяни продовжують тиснути по лінії фронту і чого варто очікувати

Наступ по всіх напрямках…

Нині РОВ проводять низку наступальних операцій по більшій частині фронту.

На Бахмутському напрямку триває наступ РОВ на північ і на схід від Івановського, силами 217-го ВДП 98 ВДД і 102-го МСП 150 МСД 8 ОВА. Здійснює спроби штурмових дій на захід від Кліщіївки силами 1008-го МСП 6 МСД 3 АК і на схід від Андріївки силами 1194-го МСП 6 МСД 3 АК.

Бахмутський напрямок на карті Deep State

На Лиманському напрямку тисне на південний схід від Виїмки силами 51-го ВДП 106-ї ВДД. Інтенсифікував штурмові дії на схід від Ямполівки силами 31-го та 37-го МСП, 19 ТП 67 ІМД 25 ОВА). Продовжив тиск на схід від Тернів силами 283-го та 488-го МСП 144-ї МСД 20 ОВА.

Лиманський напрямок на карті Deep State

На Куп’янському напрямку продовжив наступальні дії на північний захід від Синьківки силами 25-ї та 138-ї ОМСБр 6 ОВА і на схід від Іванівки силами 7-го ОМСП 11 АК.

Куп’янсокий напрямок на карті Deep State

Активізувалися в Запорізькій області, передумовою чому було об’єднання ДВ "Дніпро" та ДВ "Запоріжжя" в єдину ГВ "Дніпро", яка тепер налічує майже 130 тис. о.с, а загальний механізований ресурс становить:

  • Танки – понад 650 од.;
  • ББМ — близько 2 тис. од.;
  • Стовбурна артилерія – 900 од.;
  • РСЗВ – близько 200 од.
Запорізький напрямок на карті Deep State

Командування РОВ, на куражі після захоплення Авдіївки намагається не тільки продемонструвати, що вони можуть "наступати", а й скористатися вікном можливостей, коли СОУ відчувають гострий дефіцит боєприпасів. З урахуванням тієї кількості пострілів, що за добу робить українська артилерія, можна вважати, що ми зараз воюємо без артилерії. Користуючись цією слабкістю та тотальним домінуванням тактичної авіації, що застосовує КАБ без обмеження, РОВ промацують та продавлюють практично всю лінію фронту.

Замість оперативної паузи, яка, за логікою речей, мала наступити після захоплення Авдіївки, в рамках якої мав би розпочатися процес відновлення втрат, командування РОВ обрали шлях, вичавлювати поки ще є можливість максимум зі своїх підрозділів.

До чого це призведе? Навряд чи суттєвого прориву фронту. До втрати окремо взятих локацій – так, ми маємо бути морально готові. Але з урахуванням нинішніх цілей і можливостей, у виборі іншої тактики ми обмежені, концентруючись на кількості знищеного ворога, без жорсткої прив’язки до позицій.

Раніше "Телеграф" писав, що у пошуках нових перемог росіяни намагатимуться наступати одразу на п’яти загрозливих напрямках.