Цивілізованим країнам час зрозуміти: або ми разом переможемо російську орду, або програють усі

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграф"

Нардеп V, VI та VII скликань, ексзаступник голови Радміну Автономної Республіки Крим спеціально для "Телеграфу" пояснив, чому ЗСУ перейшли до активної оборони

До 700 днів російського широкомасштабного вторгнення Україна підійшла у фазі активної оборони. Так і буде, доки не визначиться ситуація з допомогою зі США, а Канада та більшість наших європейських партнерів не почнуть брати приклад з Великобританії, з балтійських держав, які роблять величезний внесок (з огляду на їхні пропорції) у спільну безпеку. А саме так слід оцінювати нинішні вкладення у підтримку України. Це внесок у загальну безпеку.

Але поки що ми змушені перебувати у стадії активної оборони. Вона дає змогу перемелювати російський окупаційний контингент. Це бездумне "м’ясо", яке пре просто заради знищення нашої країни. Тоді як ми робимо все, щоб цього не сталося.

Паралельно нам слід бути активнішими на зовнішньополітичному фронті. Домагатися протверезіння тих, хто думав, що можна в економічному сенсі "малою кров’ю", обмеженими постачаннями взяти участь у тому, що відбувається. Тут або всі разом цивілізовані країни перемагають російську орду, яка отримує ще й допомогу Ірану та Північної Кореї, або програють усі.