В Раді відреагували на статтю WSJ щодо українських втрат на війні

Читать на русском
Автор
Ілюстративне фото poltava.to
Ілюстративне фото poltava.to

Нардеп каже, що це перебільшені дані

Дані газети The Wall Street Journal про 80 тисяч загиблих на війні з Росією українських військових є завищеними.

Про це сказав народний депутат від партії "Голос", секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко. Коментар з цього приводу він надав Радіо Свобода.

"Я думаю, це перебільшені дані. Однозначно. Ті, що є. Саме, якщо ми говоримо про загиблих, ті що в нас визнані", – сказав народний депутат.

Костенко вважає, що і число у 50 тисяч загиблих може бути завищеним або приблизним. При цьому нардеп зазначає, що точної інформації про українські втрати він не має.

"Якщо брати минулі два роки, то в нас десь приблизно однаково було по 19 тисяч. І це вважалося тільки ті, хто офіційно були, видані свідоцтва про смерть. Ми знаємо, що є ще люди, які є безвісти зниклими. Я думаю, що тут приблизно порахували ту ж саму цифру.", – сказав Костенко.

Відповідаючи на питання стосовно того, чи зможе Україна продовжувати оборонятися, зважаючи на втрати, Костенко вважає, що мобілізаційний ресурс у країні є. Все залежатиме від здатності держави провести мобілізацію і викликів з боку РФ.

Нагадаємо, газета The Wall Street Journal днями опублікувала статтю, де йдеться про втрати України у війні. Видання стверджуэ, що загальні втрати військових Росії й України з початку повномасштабної війни 2022 року могли перевищити мільйон.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що за словами пана Зеленського, втрати ЗСУ у війні проти Росії становлять приблизно один до п'яти.