Справжній "Франкенштейн": Україна отримає від Rheinmetal новий незвичайний танк (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 17 червня 2024, 18:08

Поки не повідомляється, скільки саме танків буде надано

Україна отримає від німецької компанії Rheinmetall нову бойову машину. Цього разу мова йде про танк ППО "Франкенштейн" ("Frankenstein").

Як повідомили у компанії, вони встановили свою найсучаснішу зенітну систему Skyranger на корпуси танків Leopard 1 часів холодної війни, пише The Telegraph. Нова машина призначений для знищення російських безпілотників і ракет.

Зазначається, що системи зброї, які здатні протистояти загрозам короткого радіуса дії, таким як зграя безпілотників і артилерійський вогонь, все частіше вважаються вирішальними на лінії фронту в Україні. Видання зазначає, що війну в Україні вже називають першою війною безпілотників.

Керівник наземних систем Rheinmetal Бйорн Бернхард повідомив, що існує багато основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких компанія могла б встановити башту Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм. Українська армія вже отримала близько сотні танків Leopard 1 у звичайній комплектації.

Варто зазначити, Rheinmetall лише нещодавно розробила систему Skyranger. Вона може похвалитися складними датчиками з 360-градусним баченням поля бою, здатними боротися з роями безпілотників.

Нагадаємо, 10 червня в Україні почав роботу перший оборонний проєкт, створений спільно німецькою корпорацією Rheinmetall та українським Укроборонпромом. Це цех з ремонту та виробництва бронетехніки.