Над Донецькою областю клуби диму: нові подробиці пожеж біля трьох різних міст (оновлено)

Читать на русском
Автор
1506
Кадри пожежі Новина оновлена 07 травня 2024, 23:01
Кадри пожежі. Фото Колаж

Місцева влада ніяк не прокоментувала займання

На тимчасово окупованій території на Донеччині масштабні пожежі. За деякими даними, займання відбулися в районі Макіївки, Іловайська та Лимана.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. А в Офісі Генпрокурора пізніше повідомили про подробиці пожежі в Лимані — окупанти обстріляли територію лісництва.

За фактом обстрілу Спеціалізована екологічна Донецька обласна прокуратура вже почала розслідувати факт обстрілу Лиманської територіальної громади за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Ворог ударив по Ямпільському лісництву ДП "Лиманський лісгосп", ймовірно, з артилерії. В результаті спалахнули хвойні дерева та лісова підстилка на площі 300 га. Це й спричинило густий дим, який бачили місцеві жителі. Площу спалаху вдалося оперативно скоротити, щоб вогонь не перекинувся далі.

У мережі кажуть, що пожежа поряд з окупованою Макіївкою сталася за селищем Червона зірка. Деякі місцеві жителі стверджують, що в повітрі стоїть неприємний запах гару та сміття. Імовірно, горить звалище побутових відходів. Інші ж стверджують, що у селищі Червона зірка спалахнув сарай, але його вже загасили.

Причина займання в Іловайську не повідомляється.

Також "Телеграф" розповідав про те, що в Москві спалахнув завод. Біля будівлі впав дах, а всередині могли бути люди. Вогонь охопив близько трьох тисяч квадратних метрів.