Інтенсивні бої тривають на чотирьох напрямках фронту: де зараз найбільше тиснуть окупанти (карта)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 23 квітня 2024, 08:52

Російські військові не наступали лише на одному напрямку фронту

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень. Окупанти найбільше тиснуть на чотирьох напрямках.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на ранок 23 квітня. Російські військові не наступали лише на Куп’янському напрямку фронту.

Разом з тим, на Лиманському напрямку ворог провів 19 атак в районах Серебрянського лісництва і населених пунктів Надія, Новоєгорівка на Луганщині та Терни і Торське Донецької області.

На Бахмутському — воїни ЗСУ відбили 16 атак противника в районах населених пунктів Золотарівка, Спірне, Виїмка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку фронту було відбито 18 атак в районах Новобахмутівки, Семенівки, Уманського, Кераміка, Бердичів, Первомайського, Очеретиного, Новокалинового, Яснобродівки та Нетайлового Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Микільське, Урожайне Донецької області. Там ворог понад 20 разів намагався прорвати оборону військ ЗСУ.

На Оріхівському напрямку окупанти тричі атакували позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби противник здійснив там 7 безуспішних атак позицій наших військ.

Крім того, впродовж 22 квітня авіація Сил оборони завдала ударів по 2 зенітно-ракетних комплексах та 16 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Також підрозділами ракетних військ ЗСУ завдано ураження по 1 пункту управління, 2 засобах ППО та 1 району зосередження особового складу російських окупантів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що однією із регулярних цілей окупантів у Києві є засоби протиповітряної оборони. Днями СБУ вдалося затримати корегувальника, котрий співпрацював із російськими спецслужбами у цьому напрямку.