Удар по Харкову: росіяни влучили в об'єкт телевізійної інфраструктури, всі подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
1304
Обстріл Харкова Новина оновлена 22 квітня 2024, 18:54
Обстріл Харкова. Фото Колаж "Телеграфа"

На щастя, обійшлося без людських жертв

У понеділок, 22 квітня у Харкові під час повітряної тривоги пролунав потужний вибух. Окупанти завдали удар по обʼєкту телевізійної інфраструктури у мсті.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. За його словами, під час тривоги співробітники перебували в укритті.

"На цю хвилину є перебої із сигналом цифрового телебачення. Тому вчергове звертаємось до громадян: довіряйте лише офіційним джерелам інформації", — підкреслив голова ОВА.

Своєю чергою тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв також повідомив, що після удару росіян по обʼєкту телевізійної інфраструктури у Харкові є перебої із сигналом цифрового телебачення. За його словами, наразі тривають технічні роботи з відновлення мовлення.

"Ворог цілеспрямовано та свідомо руйнує телевізійну інфраструктуру, прагнучи залякати українців та занурити в інформаційний вакуум. Марно, адже правда переможе", — підкреслив Карандєєв.

Як зазначили у Харківській обласній прокуратурі, російські військові близько 16:30 завдали ракетного удару по обʼєкту телевізійної інфраструктури у Харкові. За попередніми даними, ворог здійснив повітряну атаку ракетою Х-59.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Прокурори та слідчі поліції задокументували наслідки збройної агресії РФ.

Синєгубов також повідомив, що сьогодні російські терористи продовжили обстрілювати громади Харківщини. За його словами, ворог завдав ударів по трьох населених пунктах області.

Так, у місті Вовчанськ керована авіабомба влучила на територію недіючого м’ясокомбінату. У селі Слобожанське Харківського району влучання було у відкриту територію. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

Крім того, в мсті Дергачі також удар був по відкритій території. На цю хвилину — без постраждалих.

Нагадаємо, у Харкові встановлять придбані газотурбінні електростанції. Вони допоможуть поліпшити ситуацію з дефіцитом електроенергії, яка виникла через російські обстріли енергетичної інфраструктури.