Удар росіян по Дніпру: з'явилася уточнена цифра загиблих

Читать на русском
Автор
2727
П’ятиповерхівка, яка постраждала внаслідок ракетного обстрілу Дніпра 19 квітня Новина оновлена 19 квітня 2024, 22:29
П’ятиповерхівка, яка постраждала внаслідок ракетного обстрілу Дніпра 19 квітня. Фото ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області

Розбір завалів продовжується. Рятувальники кажуть, що кількість жертв може зрости

Вранці у п’ятницю, 19 квітня, внаслідок атаки російських окупантів у Дніпрі пролунали потужні вибухи. Унаслідок удару по Дніпропетровщині загинуло 7 осіб, з яких двоє — діти, та постраждало 35 людей.

Психологічну допомогу після удару по Дніпру отримали 30 людей. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВ Сергій Лисак у Telegram.

Спочатку стало відомо, що загинуло троє дітей у Дніпропетровській області. "В лікарні померла дитина, яка отримала важкі поранення під час масованої ворожої атаки на Дніпропетровщину сьогодні. Наразі число загиблих зросло до 9, серед них троє дітей", — повідомляє Офіс Генпрокурора.

Проте згодом Сергій лисак уточнив, що 6-річного хлопчика все ж таки вдалось врятувати.

"Один з дітей, 6-річний хлопчик, був у вкрай важкому стані. Втім, його вдалося доставити до обласної лікарні. Медики зробили все, що могли. Можливе і неможливе. Врятували. Зараз у малого позитивна динаміка, кажуть лікарі. Нехай одужує", — йдеться у повідомленні.

Загибель 14-річної дівчинки та 8-річного хлопчика підтвердили.

UPD. Станом на 22:25 знайдено третього загиблого у Дніпрі. Рятувальники виявили тіло чоловіка, який проживав на 5 поверсі, повідомляє ОВА.

Загалом ця атака росіян на Дніпропетровщину обірвала 8 життів. Двоє жертв – діти.

UPD. Станом на 16:19 у Дніпрі рятувальники витягли з-під завалів будинку тіло жінки, ще одну людину шукають.

"Тепер, за уточненою інформацією, всього по області — 7 загиблих. І 35 постраждалих", — повідомили в ОВА.

Раніше Сергій Лисак повідомляв: "Кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки по області постійно збільшується. На даний момент відомо про 15 поранених у Дніпрі. Усі – середні. Кривий ріг – постраждали 3 особи. Стільки ж у Синельниковому. Серед них і 2 дитини. На жаль, одна восьмирічна дитина померла у лікарні".

Внаслідок удару армії РФ по місту частково зруйновано 2 верхні поверхи житлової п’ятиповерхівки в центрі Дніпра. Там продовжуються рятувально-пошукові роботи.

У мережі зʼявились фото пошкоджень самого вокзалу та платформ, на які прибувають поїзди. Як наслідок, було поранено 7 залізничників, загинула чергова по будинку локомотивних бригад Оксана Стороженко. Укрзалізниця зазначає, що у неї залишились двоє синів 17 та 15 років.

Усім пораненим залізничникам та їхнім родинам надається необхідна допомога.

"Наразі їхній стан стабільний, вони отримують необхідну медичну та психологічну допомогу", — йдеться у повідомленні.

Також руйнувань зазнав автовокзал Дніпра, який росіяни атакують не вперше.

Крім того, ворог здійснив цілеспрямований масований обстріл цивільних інфраструктурних об’єктів Укрзалізниці у Дніпрі та області. Про наслідки атаки проінформувала пресслужба залізниці в Telegram. У повідомленні йдеться, що серед залізничників є поранені, їм надається медична допомога. На пошкоджених об’єктах працюють рятувальники, інформація щодо загиблих уточнюється.

Роботу станції Дніпро припинено. Потяги далекого сполучення та приміські не курсують до станції Дніпро: тимчасово кінцевими зупинками є Нижньодніпровськ та Горяїнове.

Крім того, за словами Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, у Синельниківському районі пошкоджено понад десяток приватних будинків. Зайнялися пожежі, які оперативно ліквідували рятувальники. Внаслідок атаки загинули 6 людей, серед яких діти 6 та 8 років. Ще 2 людей травмовано. Розбір завалів пошкоджених будинків продовжується. На місцях розгорнуто пункти допомоги постраждалим. Працюють психологи. Поліція приймає заяви від постраждалих.

Те, що сталося, вже прокоментував президент Володимир Зеленський.

"Кожна держава, яка надає системи ППО Україні, кожен лідер, який допомагає переконувати партнерів, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах та громадах, які зазнають ударів терористів, усі, хто підтримує наш захист, є рятівниками життя. Ми мають завдати поразки російському терору. Це потреба не лише нашої держави, не лише українців – це глобальна потреба.", — зазначив глава держави.

Раніше "Телеграф" повідомив, що російські терористи атакували Україну крилатими ракетами Х-101 та Х-22 з бортів бомбардувальників Ту-95МС та Ту-22М3. Ту-95 били з Воронезької області, тому пуски ракет були зафіксовані пізніше, ніж звичайно. Також у морі знаходяться два носії "Калібрів".