Росіяни масовано вдарили ракетами по Кам'янському (оновлено)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 29 березня 2024, 00:39

Місто Кам'янське на Дніпропетровщині потрапило під удар

Російські терористи ввечері 28 березня масовано атакували ракетами Кам'янське Дніпропетровської області. Також вибухи було чутно біля Черкас та у передмісті Дніпра.

Про це повідомляють власні кореспонденти "Телеграфу". Зокрема у Кам'янському було чутно понад десяток вибухів.

За даними моніторингу, терористи запустили у бік міста щонайменше сім крилатих та балістичних ракет. У місті розташована Середньодніпровська ГЕС, яка може стати мішенню для чергового російського теракту.

00:30 Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що терористи атакували низку об'єктів критичної інфраструктури у Кам'янському. Інших подробиць він не навів.

"Ворог атакував ряд обʼєктів критичної інфраструктури області. Подробиці — згодом! Не допомагайте агресору зорієнтуватися. Прошу всіх дотримуватися правил безпеки. Реагуйте на сигнали повітряної тривоги", – написав він.

Скриншот

Власні кореспонденти "Телеграфу" повідомляють, що після вибухів Кам'янське частково залишилося без світла. Також в деяких районах міста відсутнє водопостачання.

Нагадаємо, що зранку 22 березня росіяни масовано обстріляли міста України. У декількох областях почались проблеми зі світлом. За даними на неділю заживили майже усіх абонентів, та у Харкові ситуація залишається складною. Опалення є лише у 50% міста.

Під час масованої атаки росіяни спрямували 8 ракет на ДніпроГЕС. Били по греблі, та вона вистояла. Ризику затоплення наразі немає. Більш того по греблі відновили рух, хоч і не повністю. Ситуацію обіцяють виправити найближчими днями.

Раніше "Телеграф" повідомляв, які наслідки матимуть російські удари по енергетичній системі України. Ексміністр енергетики Іван Плачков розповів про нюанси відновлення постраждалих об’єктів.