Росія воює проти цивільних: Зеленський після удару по Одесі та іншим містам звернувся до Заходу

Читать на русском
Автор
743
Російські окупанти вчинили черговий акт терору проти мирних жителів України Новина оновлена 02 березня 2024, 12:27
Російські окупанти вчинили черговий акт терору проти мирних жителів України. Фото Сили оборони півдня України / Telegram

Нам потрібно більше ППО від партнерів

Уночі 2 березня з дронів-камікадзе "Шахед" було атаковано Харків, Одесу та міста Сумської області. Президент України Володимир Зеленський прокоментував нічну атаку.

На своїй сторінці в Facebook він повідомив, що в Одесі один із дронів влучив у житловий будинок, внаслідок чого було зруйновано 18 квартир. За попередніми даними, кількість жертв збільшилася до трьох осіб, серед них дитина. Ще 8 людей постраждали.

"Росія продовжує воювати із цивільними людьми", — зазначив Зеленський. Він висловив співчуття родинам загиблих.

Пошуково-рятувальна операція на місці трагедії в Одесі триває.

"Нам потрібно більше ППО від партнерів", — наголосив Зеленський. "Потрібно посилювати український повітряний щит, щоб додати захисту нашим людям від російського терору. Більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що зберігає життя".

Водночас у ДСНС України висловилися про смерті трирічної дитини: "Вбита "нелюдами" в Одесі. Це неможливо забути! Це неможливо пробачити! "Недокраїна" повинна відповісти за кожного нашого, маленького янголятка!"

Також очільник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що рятувальникам з-під завалів вдалося дістати чоловіка. На щастя, він живий.

"В момент влучання ворожого дрону він, попередньо, перебував у підвалі. Чоловік у свідомості, нині його оглядають медики. Пошуки та розбір завалів тривають", — написав Кіпер.

Генпрокурор України Андрій Костін зазначив, що 12 людей, з яких 4 дітей, вважаються зниклими безвісти.

Наслідки атаки
Руїни будинку

Під завалами досі шукають жінку із 3-місячною дитиною. Мережею шириться відео, на якому її батько стоїть біля зруйнованого будинку та чекає.

Раніше "Телеграф" писав, що Росія вночі 2 березня вдарила по Харкову ударними безпілотниками іранського виробництва. Близько опівночі у місті було чутно сильний вибух.