Став "свідком Єгови", щоб не йти до ЗСУ: на Хмельниччині чоловік постав перед судом, чим закінчилося

Читать на русском
Автор
2986
Суд над військовозобов'язаним
Суд над військовозобов'язаним. Фото Колаж "Телеграф"

За релігійними переконаннями він категорично відмовляється від мобілізації

На Хмельниччині перед судом постав чоловік, який отримав повістку і щоб ухилитися від мобілізації почав ходити до церкви "Свідків Єгови". Його засудили до 3 років позбавлення волі.

Він є уродженцем Миколаєва. Про це йдеться у вироку Дунаєвецького районного суду Хмельницької області.

Стало відомо, що його визнали придатним до військової служби. 6 травня 2023 року йому намагались вручити повістку для відправлення до військової частини, проте чоловік категорично відмовився.

На суді він усе підтвердив та додав, що він категорично не хоче служити в армії. Він заявив, що це пов'язано із його релігійними переконаннями.

Вирок суду

"Він усвідомлює, що у зв`язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України на території України оголошено загальну мобілізацію. Проте, він категорично відмовляється від проходження військової служби за мобілізацією та відправлення у військову частину. Він відвідує збори релігійної організації "Релігійний центр Свідків Єгови в Україні", за релігійними переконаннями категорично відмовляється від призову на військову службу", — йдеться у матеріалах суду.

Свідок на суді пояснив, що він є прихожанином "Свідків Єгови". Він зазначив, що підозрюваний від травня 2023 року дійсно почав ходити до їхньої церкви, проте не є прихожанином цієї релігійної організації.

Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Раніше "Телеграф" писав, чому дії ТЦК та СП стали тригером для суспільства.