Бучанська окружна прокуратура домоглась довічного ув’язнення для окупанти за вбивство двох цивільних

Читать на русском
Автор
3589
Ілюстративне зображення
Ілюстративне зображення. Фото росЗМІ

Злочин зафіксували камери спостереження

Російські військові, які вбили двох цивільних пострілами у спину поблизу села Мрія на Київщині, отримали вирок. Їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора у Telegram. Зазначається, що злочин було вчинено ще на початку повномасштабного вторгнення. Факт вбивства зафіксували камери відеоспостереження.

"За публічного обвинувачення Бучанської окружної прокуратури суд визнав винним старшого лейтенанта танкової бригади збройних сил РФ у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Росіянина було засуджено до довічного позбавлення волі. У суді прокурорам вдалось довести, що у березні 2022 року п’ятеро військовослужбовців РФ на автомобілі з літерою "V" та надписом "танковий спецназ RUS" приїхали до підприємства поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області.

Зазначається, що до окупантів вийшли двоє цивільних беззбройних громадян – власник та охоронець цього підприємства. Росіяни, переконавшись у тому, що ці люди не становлять для них ніякої загрози, дали можливість їм піти. Але, як тільки вони відійшли на декілька метрів, засуджений разом з невстановленим військовослужбовцем підступно відкрили вогонь з автоматичної зброї у спину мирних мешканців.

"Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень, чоловіки померли. Після цього окупанти зайшли до приміщення на території підприємства та викрали матеріальні цінності, завантаживши награбоване в автівку", — додається у повідомленні.

Злочин військовослужбовців РФ був зафіксований камерами відеоспостереження підприємства.

Матеріали відносно інших осіб, причетних до злочину, виділені в окреме кримінальне провадження.

Раніше "Телеграф" писав, що у РФ завершили розслідування кримінальної справи стосовно заступника командира 74-ї окремої мотострілецької бригади, героя Росії Ірека Магасумова. Його звинувачують у вбивстві 18-річної мешканки тимчасово окупованого Луганська.