Труїти щурів на складах тепер необов’язково: суд скасував жорсткі вимоги до постачальників продуктів ЗСУ

Читать на русском
Автор
Їдальня ЗСУ
Їдальня ЗСУ. Фото ua.news

Рішення суду оскарженню не підлягає

Колегія Шостого апеляційного адміністративного суду 20 лютого ухвалила рішення, що "Державний оператор тилу" має зняти вимоги, які заважали одному з колишніх постачальників продовольства для ЗСУ взяти участь у нових закупівлях на загальну суму 10,85 млрд грн. У тому числі анульовано вимогу про те, щоб склади учасників закупівлі проходили знезараження від гризунів та комах.

Про це повідомили "Наші гроші" з посиланням на рішення суду, яке є у розпорядженні редакції. Суд ухвалив рішення напередодні дня, коли мали відбутися аукціони із закупівлі послуг харчування для ЗСУ на квітень-червень цього року.

За рішенням суду, яке не підлягає оскарженню, "Держоператор тилу" більше не має права вимагати, щоб у учасників торгів були докази проведення дезінсекційних та дератизаційних робіт на складських об’єктах у 2023 році. Крім того, не можна вимагати використання касових апаратів не менш як на 50% заявлених складів. Також суд заборонив вважати підставою для недопуску в торгах невиконання фірмою зобов’язань щодо постачання продовольства для військових за більш ранніми контрактами під час повномасштабної війни.

"Рішення суду було прийнято за позовом одного з колишніх постачальників харчів для Міністерства оборони ТОВ "Трейд граніт інвест". Засновницею фірми є Юлія Павліченко. Це колишня власниця відомої за часів Порошенка компанії "Максмед інтернешнл". Тоді вона блокувала торги "Укрзалізниці" на мільярди гривень завдяки оскарженням в Антимонопольному комітеті. Навіть прем’єр-міністр Володимир Гройсман публічно скаржився на дії "Максмеду", — йдеться в публікації.

За даними "Наші гроші", суддею-доповідачем у справі був Володимир Кузьменко. Це один із "суддів Майдану", який забороняв українцям протестувати проти злочинних дій соратників президента Віктора Януковича.

Як повідомляв "Телеграф", ДБР завершило досудове розслідування щодо колишніх високопосадовців Міністерства оборони України, які закуповували неякісну амуніцію для військових. Колишнім чиновникам, причетним до махінацій, може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.