Складна справа: Зеленський розповів про питання справедливої мобілізації

Читать на русском
Автор
1093
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Втомлених військових час змінити

У суботу, 17 лютого, на пресконференції у Мюнхені президент України Володимир Зеленський розповів, у чому складність мобілізації. За його словами, вона має буди перш за все справедливої.

А це не можливо без ротації військових. Про це повідомляє Офіс президента України.

Зеленський зауважив, що треба замінити людей, які втомлені на фронті фізично та їм час відновитися. Саме тому мобілізація і ротація військових пов'язані, і це ускладнює ситуацію.

"Ти виходиш, відновлюєшся, а замість тебе хтось інший приходить – професійна людина, яка пройшла відповідний термін тренувань. І від цієї системи залежить і мобілізація", – пояснив Зеленський.

Президент також наголосив, що ротація допомагає з'ясувати, скільки фактично людей перебуває на фронті та скільки є наразі у резерві для різних потреб, зокрема, для оборонної операції.

"Для контрнаступу треба мати іншу кількість бригад, наприклад. Тож питання мобілізації є складною справою", – наголосив глава держави.

Зеленський зауважив, що не може сказати, яка кількість серед особового складу потерпілих чи жертв. Він також додавав, що Росія має більше людей і співвідношення сил ЗСУ та ворога 1 до 7. Проте президент не хоче порівнювати втрати Росії та України, бо для нашої держави навіть один загиблий — трагедія.

Раніше "Телеграф" писав, що Зеленський вперше висловився про відхід ЗСУ з Авдіївки.