Рейтинг Зеленського впав після звільнення Залужного: опубліковано цифри

Читать на русском
Автор
673
Колаж "Телеграфу"

Рейтинг Залужного серді українців залишається високим

Після відставки Валерія Залужного з посади головкома ЗСУ рівень довіри до президента Володимира Зеленського впав до 60%. При цьому новому головкому Сирському довіряють лише 40%.

Про це свідчать дані нового соцопитування від КМІС. Згідно з ним, у лютому 2022 року, на початку повномасштабного вторгнення Зеленському довіряли 90% українців. А через два роки у лютому 2024-го цей показник становив уже 65%. Одразу після відставки Залужної довіра знизилася ще на 5 процентних пунктів до 60%.

Також зазначається, що новому головнокомандувачу Сирському довіряють 40%, не довіряють – 21%, а 4% мають невизначене відношення. При цьому 35% взагалі не знали його ще на початку лютого. Водночас рейтинг Залужного серед українців залишається високим. Він на першому місці за довірою із результатом 94%.

Загалом рейтинг військово-політичного керівництва України серед громадян має такий вигляд:

У першу трійку входять Залужний, Буданов та Зеленський. При цьому різниця рейтингів Залужного та Зеленського станом на початок лютого (до відставки Залужного) становила 30%.

Лідером антирейтингу є колишній позаштатний радник голови ОП Олексій Арестович.

Крім того, в Україні продовжує знижуватися частка тих, хто вважає, що справи розвиваються в правильному напрямку, і порівняно з груднем 2023 року зараз уперше більше тих, хто вважає напрямок справ неправильним. Так,у грудні 2023 року 54% вважали напрямок справ правильним, а зараз показник знизився до 44%. Натомість з 32% у грудні 2023 року до 46% у лютому 2024 року стало більше тих, хто вважає напрямок справ неправильним.

"Проведення опитування припало на період відставки В. Залужного. У період 5-8 лютого (до відставки) було проведено 874 інтерв’ю, потім у період 9-10 лютого (після відставки) було проведено 328 інтерв’ю. На початок лютого, як було показано вище, В. Зеленському довіряли загалом 64%, проте питання, як відставка вплинула на показники довіри. Нижче можна подивитися, скільки українців довіряли В. Зеленському в різні періоди", — зазначають автори опитування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки українців не вірять у конфлікт Зеленського та Залужного.