Абсолютний рекорд: на західному кордоні зловили відразу майже 40 ухилянтів

Читать на русском
Автор
522
Це найбільша група ухилянтів, яку вдавалося зловити
Це найбільша група ухилянтів, яку вдавалося зловити. Фото Скриншот

За перевезення організатори взяли з ухилянтів від 4500 до 8500 доларів США

На західному кордоні України прикордонники 8 лютого встановили фактично рекорд з чисельності спійманих за один раз ухилянтів. Зупинивши два мікроавтобуси, вони знайшли там 38 ухилянтів, які планувати перетнути кордон.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України. За словами прикордонників, ухилянти планували потрапити до Угорщини, а організатори взяли з них чималу суму.

"Два мікроавтобуси зупинили прикордонники неподалік кордону. Водії перевозили 38 чоловіків — це рекордна за кількістю група порушників кордону, затримана під час повномасштабного вторгнення. У її складі – чоловіки з 11 областей України. Організатори незаконного переправлення планували отримавши від своїх клієнтів від $4500 до $8500", – сказано у повідомленні.

За фактом виявлення у діях перевізників ознак кримінального злочину повідомлено поліцію, співробітники ДПСУ склали на затриманих адміністративні протоколи. Зараз триває перевірка та встановлення деталей організації схеми з переправлення ухилянтів за кордон.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які зміни пропонує запровадити уряд, щоб прискорити темпи мобілізації. Наприклад, документ передбачає посилення покарання для ухилянтів, відправлення електронних повісток, скорочення категорій чоловіків, яким належить відстрочка та інше.

Раніше ми писали про те, що голова Миколаївської ОВ Віталій Кім заявив, що ухилянти не мають права "жити повним життям і кайфувати", вони повинні сидіти вдома.