У США назвали чергову хитрість Росії: чого окупанти хочуть домогтися ракетними ударами по Україні

Читать на русском
Автор
11138
У Білому домі знають про підступність росіян
У Білому домі знають про підступність росіян. Фото Колаж

Росіяни намагаються вразити якнайбільше об’єктів української оборонно-промислової бази, а також цивільні об’єкти

Через відсутність допомоги США зараз засоби ППО України не поповнюються, чим прагне скористатися Росія. Вона намагається якнайбільше атакувати українські мирні міста та позиції, щоб змусити українських військових використовувати боєприпаси у прискореному режимі.

"Ми знаємо, що у деяких підрозділах вони (українські військові, — ред.) дуже і дуже ретельно розподіляють свої боєприпаси, бо починають хвилюватися, що запаси вичерпуються", — зазначив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, чиї слова цитує "Укрінформ ".

Він додав, що росіяни теж це знають і намагаються використати на свою користь. Вони активно атакують, щоб максимально виснажити запаси засобів ППО.

"Росіяни про це знають і тому продовжують атаки безпілотниками та ракетами, щоб змусити українців витрачати засоби ППО, які, і про це їм відомо, зараз не поповнюються", — сказав він.

Кірбі констатував, що на окремих ділянках нестача озброєння призводить до того, що командири повинні визначати, які системи більшої дальності використовувати зараз, а які ні. Це — наслідки відсутності нових траншів військової допомоги.

Координатор Ради нацбезпеки також прокоментував ситуацію навколо Авдіївки. На його переконання, росіяни хочуть використовувати її з логістичною метою, щоб проводити операції по всьому Донбасу.

Він наголосив, що відсутність допомоги з боку США ускладнює ситуацію не лише на фронті, а й у тилу України. Росіяни намагаються вразити якнайбільше об’єктів української оборонно-промислової бази, а також цивільні об’єкти.

Як писав "Телеграф", посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що у Сенаті Конгресу США ухвалили рішення провести повторне голосування щодо законопроєкту про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Воно відбудеться 8 лютого о 19:00 за київським часом.