Зливали позиції ЗСУ на Харківщині: суд засудив двох зрадників-агентів ГРУ до більших тюремних строків

Читать на русском
Автор
Суд покарав двох зрадників, які зливали ворогові позиції ЗСУ
Суд покарав двох зрадників, які зливали ворогові позиції ЗСУ. Фото СБУ

Зловмисників було затримано у серпні 2022 року, а зараз суд обрав для них покарання

За матеріалами Служби безпеки України суд покарав двох російських агентів, які зливали країні-агресору позиції захисників Харкова. Вони отримали по 15 років позбавлення волі.

Про це у понеділок, 5 лютого, повідомили у пресслужбі СБУ. Зазначається, що після початку повномасштабної війни агенти передавали окупантам геолокації сил оборони на території області. У зоні особливої уваги були підрозділи воїнів, які брали участь у битві за Харків.

"Контррозвідники СБУ затримали обох зловмисників у серпні 2022 року внаслідок спецоперації у фронтовому регіоні. За матеріалами Служби безпеки, суд призначив їм 15 років в’язниці", — йдеться у повідомленні.

Також у матеріалі вказується, що серед засуджених – мешканка Чугуївського району. Вона дистанційного передавала розвіддані окупантам через свого чоловіка. Її чоловік виявився колишнім чиновником розформованої міліції, який у 2014 році виїхав на тимчасово окуповану територію на сході України.

Там він приєднався до лав терористичних угруповань так званої "ЛНР", де вже через деякий час став "зв’язковим" головного управління генштабу збройних сил Росії.

Його дружина залишалася у Харківській області. Вона залучила до розвідувально-підривної діяльності свого односельця – працівника енергогенеруючої компанії. Він отримував доступ до потрібних об’єктів для збору розвідданих під виглядом перевірки електропостачання. Далі ці дані він передавав своїй "колезі". Вона своєю чергою відправляла "звіти" ГРУ. Для цього зрадниця використала популярний месенджер.

На підставі отриманих доказів обох зловмисників було визнано винними за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що СБУ затримала бойовика-рецидивіста, який наводив ракети ворога на Дніпро. Було встановлено, що за його наведенням окупанти обстріляли один з об’єктів міста під час повітряної атаки РФ 29 грудня 2023 року.