США відправили в Україну генеральних інспекторів: стало відомо, що будуть перевіряти

Читать на русском
Автор
3422
Бріджит Брінк та американські інспектори
Бріджит Брінк та американські інспектори. Фото twitter.com/USAmbKyiv

Вони проведуть зустрічі з українськими посадовцями

У понеділок, 29 січня, до Києва прибули інспектори зі Сполучених Штатів. Вони проведуть зустрічі з розпорядниками наданої США допомоги.

Про це у соцмережі X повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк. Вона зазначила, що генеральні інспектори представляють американське Міністерство оборони, Державний департамент та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

"Їхні зустрічі з виконавцями програм, партнерами й українським урядом сприяють нагляду та підзвітності за допомогою Україні, що надається США", – написала посол.

Нагадаємо, 11 січня американське видання The New York Times опублікувало матеріал, у якому, з посиланням на нібито доповідь для Пентагону, сказано, що чиновники США не змогли відзвітуватися за 40 тисяч одиниць зброї, яку передавали Україні. Мова йде про безпілотники-камікадзе, ПТРК та ПЗРК загальною вартістю в 1 млрд доларів.

Заступник державного секретаря США Ведант Патель, коментуючи публікацію, заявив, що немає жодного доказу того, що американська військова допомога була розкрадена, або пішла кудись "на сторону", таким чином спростувавши публікацію видання.

Своєю чергою спікер Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер заявив, що російський режим намагається підірвати західну допомогу Україні, розповсюджуючи фейки про те, що іноземне озброєння нібито розкрадається. Хоча жодна інспекція з Пентагона не знайшла та не підтвердила жодного факту "розкрадань".