"У Києві нормальне життя": прем’єр Словаччини вибухнув цинічною заявою на тлі масованої атаки РФ

Читать на русском
Автор
1383
Наслідки атаки на Київ
Наслідки атаки на Київ. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Фіцо каже, що в Ужгороді зустрітися "практичніше"

На тлі нової масованої ракетної атаки РФ на Україну проросійський прем’єр Робер Фіцо вибухнув цинічною заявою. На його думку, у Києві немає війни.

Про це пише Reuters. Так, з огляду на те, що Фіцо зібрався з візитом в Україну (в Ужгород) журналісти запитали у нього про те, чи не доречно йому з’їздити до Києва, щоб краще зрозуміти війну РФ проти України, яка триває вже другий рік. У відповідь прем’єр назвав війну "локальним конфліктом" і заявив, що в Києві "нормальне життя".

"Ви серйозно думаєте, що у Києві війна? Ви жартуєте, будь ласка, я сподіваюся, ви несерйозно. Їдьте туди, і ви побачите, що в місті нормальне життя, абсолютно нормальне життя", — сказав прем’єр-міністр Словаччини.

Він додав, що практично зустрітися в Ужгороді, який, за його словами, українська сторона обрала після того, як Фіцо вперше захотів відвідати Україну.

Нагадаємо, що під час сьогоднішньої атаки на Київ, згідно з останніми даними, поранення отримали 20 осіб (зокрема троє дітей). 13 людей госпіталізовано.

Зазначимо, що Роберт Фіцо є проросійським політиком. Його партія перемогла під час виборів восени 2023 року. Фіцо заявляв, що не передасть Україні "жодного патрона". Однак у січні 2024 року парламент його не послухався і все ж таки схвалив правки, які дозволять надавати військову допомогу Києву.

Роберт Фіцо є одним із головних противників членства України в Євросоюзі. Таку саму позицію займає і прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Раніше ми писали про те, що кількість жертв російської атаки у Харкові продовжує зростати. Слідкувати за останніми оновленнями можна, перейшовши за посиланням.