"Не гречкосії, а воїни": військові потужно привітали українців з Днем Соборності (відео)

Читать на русском
Автор
З Днем Соборності, Україно!
З Днем Соборності, Україно!. Фото Телеграф

22 січня відзначається свято єдності та незалежності українського народу

Українські військові привітали громадян з Днем Соборності України. Відео з привітанням опублікувало Оперативне командування "Захід".

У ньому військовий розповідає про українців, які у різні епохи боронили свою землю. Також він продемонстрував, якою саме зброєю вони користувались, знищуючи окупантів.

"Не гречкосії, не селяни, не аграрії, а воїни. Те як має бути, те як було і те, як буде. Це відео про кожного, хто одягнув форму, хто віддав своє життя, хто стоїть або стояв в строю, хто захищає і хто буде захищати. Україна — нація воїнів! З Днем Соборності!", — сказано в описі до відео.

Як відомо, День Соборності України є днем, коли відзначається підписання Акту возз'єднання (відомого пізніше як "Акт Злуки") Української народної республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної республіки (ЗУНР) у 1919 році. Ця подія символізувала об’єднання республік і створення єдиної держави. Попри те, що реального об’єднання українських територій не відбулося, ця подія значно вплинула на подальшу історію України.

Нагадаємо, "Телеграф" підготував на честь Дня Соборності України гарні та патріотичні листівки і картинки, які читачі можуть надіслати своїм близьким, друзям, родичам та іншим знайомим через соціальні мережі та месенджери.