У Херсоні пролунали вибухи: у кількох місцях почалися пожежі (відео)

Читать на русском
Автор
6429
Заграва над Херсоном
Заграва над Херсоном

Росіяни стріляли по житлових кварталах

Увечері 23 грудня російські окупанти здійснили масовий обстріл Херсона, через що в місті в кількох місцях почалася пожежа.

За даними місцевих telegram-каналів, обстріл балістичними ракетами проводився з території лівобережної Херсонщини та Криму, які тимчасово перебувають під контролем російських окупантів.

Своєю чергою, голова Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко зазначив, що вибухи було чутно близько 18:00.

"Потужні вибухи пролунали у кількох районах міста. Після цього виникло кілька пожеж. Ворог традиційно бив по житлових кварталах", — написав він і оприлюднив відеозапис наслідків прильотів.

Місцеві канали відзначають, що ще одна серія вибухів сталася близько 19:00, при цьому на окупованій частині області зафіксували проліт БПЛА.

upd: Глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін своєю чергою повідомив, що була пошкоджена критична інфраструктура, стався прорив на газопроводі, а вогонь охопив одну з медустанов. За його словами, постраждали п'ятеро людей.

"Трьом херсонцям, 78, 68 і 63 років, лікарі надали допомогу на місці. У медустанову госпіталізували двох чоловіків, 21 і 39 років. Їхній стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості", — повідомив він.

Варто зазначити, що близько 16:40 окупанти завдали удару із застосуванням БПЛА по селу Станіслав, що на південний захід від Херсона. Внаслідок удару загинув 69-річний чоловік.

Як повідомлялося раніше, вранці 23 грудня росіяни вдарили по Україні ракетами, які запустили з тимчасово окупованого Криму. Вибухи були чутні у Кривому Розі та Кропивницькому.