Вже є на нулі: у ЗСУ з’явилися українські бікаліберні міномети (фото)

Читать на русском
Автор
6092
Новий український міномет
Новий український міномет. Фото Генштаб ЗСУ

Новий міномет може стріляти кількома видами гранат

На озброєнні українських військових з’явився бікаліберний 30/40 мм міномет вітчизняного виробництва. Новий український міномет засвітився у бійців 108 бригади територіальної оборони під час проведення випробувань.

Інформація про українську розробку опублікована в Telegram-каналі Генштабу. Там же показали фото бійців 108 бригади тероборони з новим зразком зброї.

Український міномет може стріляти як 30-мм, так і 40-мм гранатами від автоматичних гранатометів. Зазначається, що виріб розрахований на постріл уламкових боєприпасів.

"Перевірка пройшла успішно. Зброю без затримок передаємо на нуль", — каже військовий із позивним "Механік".

Боєць розповів, що до кожної зброї потрібен свій підхід, тож перед відправкою на фронт озброєння ретельно перевіряють. Військові виставляють кут для пострілів, роблять постріл, а потім перевіряють, чи потрапив снаряд у заданий квадрат. У Генштабі пояснюють, що успіхом вважається прогнозоване стабільне влучення по потрібній ділянці.

Інформація про цей міномет почала з’являтися у мережі на початку 2023 року. Для пострілу граната розміщується у трубі з вирізом на дні. Вона встановлюється в ствол міномета, а потім опускається і розжарює капсуль гранати. Інформації про характеристики міномета у відкритому доступі поки що немає.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна використовує на фронті сотні видів дронів. Серед них є й створені німецькою компанією Quantum Systems. Найближчим часом наша країна може отримати ще сотню безпілотників від цієї компанії. Мова про дрону серії Trinity.