США не кинуть Україну, але є нюанс: у Пентагоні озвучили важливі деталі щодо підтримки ЗСУ

Читать на русском
Автор
2768
ЗСУ потребують підтримки США
ЗСУ потребують підтримки США. Фото Генеральний штаб ЗСУ

Україна може розраховувати на допомогу не лише від США

США не відмовляться від допомоги України в рамках президентських повноважень (PDA), проте розмір майбутніх пакетів поменшає. При цьому наступний транш має відбутися якнайшвидше.

З такою заявою виступила заступник спікера міністерства оборони США Сабріна Сінгх, пише "Укрінформ". За її словами, потреби України на полі бою мають бути задоволені й надалі.

"Ми дуже просимо Конгрес ухвалити запит із додатковими асигнуваннями, який надіслав президент", — сказала представниця Пентагону.

Вона також нагадала, що США передали Україні вже понад 95% від 62,3 мільярда доларів, які виділялися на підтримку України з початку війни. Також, за словами Сінгх, було використано всі фонди Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), однак у резерві є ще близько 1 мільярда доларів гарантованої допомоги.

Представниця Пентагону визнала, що Україні також варто розраховувати на підтримку інших країн.

"Минулого місяця ми мали зустріч контактної групи, у середині листопада буде ще одне засідання Контактної групи з питань оборони України. Союзники та партнери продовжують підтримувати Україну, ми продовжуємо підтримувати Україну тим, що їй потрібно у боротьбі", — завершила вона.

Раніше "Телеграф" писав про те, що президент США Джо Байден не сумнівається в тому, що Україна зможе повернути під свій контроль захоплені рф території.