Іран пішов на нову провокацію в Сирії та отримав жорстку відповідь США

Читать на русском
Автор
2760
Винищувачі США вдарили по сховищу зброї
Винищувачі США вдарили по сховищу зброї. Фото yahoo.com

Іранців вже попереджали про неприпустимість таких дій

США завдали нових ударів по позиціях іранського Корпусу вартових ісламської революції (КСІР) та пов’язаних з ним угруповань. Йдеться про об’єкт на сході Сирії.

Про це в ніч проти 9 листопада заявив глава Пентагону Ллойд Остін. За його інформацією, удар став відповіддю на атаки американських військових баз.

Американський міністр зазначив, що позиції КВІР були вражені двома американськими винищувачами F-15. Відомо, що удар припав по сховищу зброї.

"8 листопада за вказівкою президента Байдена, збройні сили США завдали удару з метою самооборони по об’єкту на сході Сирії", — повідомив він.

Остін звернув увагу, що нещодавно КВІР та пов’язані з ним угруповання атакували американський персонал в Іраку та Сирії.

При цьому міністр запевнив, що США й надалі готові реагувати на дії іранців, якщо ті атакуватимуть їхніх людей та об’єкти.

"Ми закликаємо проти будь-якої ескалації. Американський персонал продовжуватиме виконувати місії щодо протидії ІДІЛ в Іраку та Сирії", — підкреслив Остін.

Раніше "Телеграф" писав, що США вже завдавали ударів у відповідь по двох іранських об’єктах на сході Сирії наприкінці жовтня. Тоді Остін також закликав Іран утриматися від повторних атак, оскільки на них піде відповідь від Штатів.