"Як у минулий блекаут": названо ознаку підготовки росії до масованих ударів по Україні

Читать на русском
Автор
У Силах оборони розповіли про можливі атаки з енергооб’єктів
У Силах оборони розповіли про можливі атаки з енергооб’єктів. Фото Колаж "Телеграфу"

Знаходження ракетоносіїв ворога в Чорному морі є високий рівень ракетної загрози

Російські окупанти накопичують ракети повітряного базування. Це може говорити про те, що противник готується до масованих атак щодо об’єктів енергосистеми України.

Про це у четвер, 26 жовтня, розповіла речник Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За її словами, окупанти можуть використовувати для ударів по об’єктах високоточні ракети, зокрема "Калібр".

"Ми вже спостерігаємо тривалу паузу щодо використання ракет повітряного базування типу К-101, якими вони любили бити у минулий "блекаут". Це може говорити про підготовчий період, який ворог використовує для накопичення цього виду озброєння", — пояснила Гуменюк.

Також вона наголосила, що в будь-якому випадку знаходження ракетоносіїв ворога в Чорному морі є найвищим рівнем ракетної загрози. Нині в акваторії зафіксовано п’ять кораблів ЧС Росії. Серед них є також підводний човен — ракетоносій із чотирма "Калібрами".

Наталя Гуменюк пояснила, що це є додаткова небезпека. Це з тим, що пуски ракет із такого носія досить складно виявити протиповітряної системі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в українській розвідці розповіли про плани окупантів щодо атаки об’єктів енергосистеми. Вони можуть повторити торішній сценарій, розпочавши обстріл восени-взимку.