ЗСУ повернули під український прапор ще один населений пункт на Донеччині (карта)

Читать на русском
Автор
7603
Українські воїни продовжують звільняти наші землі Новина оновлена 12 червня 2023, 09:33
Українські воїни продовжують звільняти наші землі. Фото Колаж "Телеграфу"

Село Сторожеве було в окупації з березня 2022 року

Українські воїни звільнили село Сторожеве Донецької області. Сили оборони просуваються на Донбасі, раніше стало відомо про звільнення ще кількох сіл.

Про це повідомив Об'єднаний пресцентр Сил оборони таврійського напрямку.

Населений пункт звільнили воїни 35 окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського.

"Державний прапор знову майорить над Сторожевим, і так буде з кожним населеним пунктом, поки ми не звільнимо всю українську землю. Дякуємо 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, село Сторожеве було в окупації із березня 2022 року.

Нагадаємо, 11 червня стало відомо про звільнення українськими воїнами населених пунктів Благодатне та Макарівка, також поширилася інформація про те, що звільнили село Нескучне.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські воїни просунулися на півдні до 1,5 км углиб позицій ворога. Вона додала, що ЗСУ успішно йдуть вперед — на півдні вони просунулися від 300 до 1500 метрів. Крім того, жодна з позицій, що зараз перебувають в обороні, не була захоплена ворогом.

Як повідомляв "Телеграф", за даними аналітиків ISW, українські сили досягли успіхів біля Авдіївки. Геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися на південь від Невельського.