росія має дві мети: у ГУР пояснили, чому спливають відео зі стратами українців

Читать на русском
Автор
2003
Андрій Юсов Новина оновлена 13 квітня 2023, 03:54
Андрій Юсов. Фото suspilne.media

Відео з стратами — це державна політика росії

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли, які цілі переслідують росіяни відеороликами зі стратою українських військових.

Про два завдання окупантів повідомив представник ГУР МО Андрій Юсов.

У ГУР переконані, що страти і подальша публікація своїх звірств, є державною політикою росії і несуть в собі два завдання:

  • залякати українців, які побачать ці відео;
  • відбити бажання у своїх здаватися в полон.

"Публікація цього відео є свідченням, що подібна геноцидна політика, подібна політика військових злочинів є державною політикою. Оскільки пропаганда на росії централізована, то періодична публікація таких звірств російських військових, які ми спостерігаємо (ми бачили нещодавно страту українського бійця за гасло "Слава Україні"), це цілеспрямована державна політика росії з висвітлення звірств своєї армії проти українців, проти українських військових. Метою такої політики є спроба посіяти паніку в українських Силах оборони і безпеки. Але також метою є і залякування своїх бійців, мовляв, "ви не думайте здаватися в полон, оскільки в українському полоні робитимуть з вами те ж, що і ми робимо з ними", — сказав Юсов.

Незважаючи на подібні ролики, Юсов зазначає, що Україна продовжує дотримуватися Женевської конвенції і бере окупантів у полон, без таких розправ.

Нагадаємо, раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський зробив заяву щодо страти українця росіянами.

Також ми повідомляли, що глава СБУ Василь Малюк дав обіцянку помститися росіянам за страту полоненого.