"росія — гірша за ІДІЛ": Кулеба розповів, чим відповісти на відео зі стратою українця

Читать на русском
Автор
1182
Дмитро Кулеба називає російських військовими терористами Новина оновлена 13 квітня 2023, 03:54
Дмитро Кулеба називає російських військовими терористами. Фото Колаж "Телеграфу"

Страта українського полоненого не пройшла повз очільника МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не лишився осторонь резонансної теми обезголовлювання українського захисника російськими загарбниками. На його думку, ця звірська страта вкотре підкреслює, що рф є ще гіршою за "Ісламську державу", чиї терористичні справи знає весь світ.

Про це він зазначив на власній сторінці Twitter. За словами Кулеби, ще більшого абсурду ситуації додає той факт, що при цьому всьому російські дипломати головують у Раді безпеки ООН. Додамо, що подібна преференція для росіян діє всього місяць — через нюанси черговості подібної посади.

"Російські терористи повинні бути вигнані з України та ООН", — переконаний Дмитро Кулеба.

Реакція Кулеби на страту військового ЗСУ
Реакція Кулеби на страту військового ЗСУ

Також дипломат назвав відео із катуванням українського полоненого жахливим і додав, що росіянам слід відповідати за всі злочини, скоєні проти українських громадян.

Нагадаємо, що "звірячою" назвав поведінку російських окупантів стосовно полоненого і президент Володимир Зеленський. Глава держави підкреслив, що на подібні злочини має бути невідворотна реакція — причому з усього світу.

В свою чергу очільник СБУ Василь Малюк дав обіцянку, що вбивці бійця ЗСУ будуть обов'язково покарані. За словами правоохоронця, його відомство докладе до цього всіх зусиль.