Миколаїв розбудила серія потужних вибухів: що відомо, фото та відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
7840
Хмара диму над Миколаєвом вранці 15 липня Новина оновлена 15 липня 2022, 11:19
Хмара диму над Миколаєвом вранці 15 липня. Фото novosti-n.org

Ворог завдав ударів по великих університетах

Миколаїв, який 14 липня прокинувся від ракетного обстрілу житлового кварталу з готелем, новий день знову зустрічає з потужної атаки. Місцева влада повідомляє про понад 10 вибухів.

Про це, зокрема, написав мер міста Олександр Сєнкевич у своєму телеграм-каналі. О 7:48 він оголосив повітряну тривогу, а уже за 10 хвилин сповістив: "Більше 10 потужних вибухів прогриміло щойно у Миколаєві!". Міський голова закликав усіх залишатись в укриттях.

Пізніше голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що удари були нанесені по двох найбільших університетах міста. "Тепер вони атакують нашу освіту. Я прошу університети усіх демократичних країн проголосити росію тим, чим вона насправді є — терористом", — написав він у Twitter.

Тим часом миколаївські ЗМІ повідомляють, що окупанти б’ють в одне і те ж місце, стріляючи десь з-під Херсона. Нарахували уже майже 15 вибухів. Над точкою "прильотів" піднімається велетенська хмара густого диму. Усіх, хто проігнорував тривогу і залишився вдома, просять за жодних обставин не наближатись до вікон, адже вибухова хвиля настільки сильна, що вибиває шибки навіть на значній відстані від епіцентру.

Як повідомляв "Телеграф", напередодні росіяни цілеспрямовано вдарили по мирній інфраструктурі південного міста, поціливши у готель "Миколаїв" і пошкодивши сусідній з ним торговий центр та прилеглі житлові будинки. На щастя тоді обійшлось без жертв. Також 14 липня росіяни скоїли жахливу атаку на середмістя Вінниці, жертвами якої стали понад 20 людей, у тому числі троє дітей. Ракети "Калібр" по місту випустили з боку мису Фіолент в окупованому Криму.