Зеленський пообіцяв покарати росіян, які вдарили "Калібрами" по Вінниці (відео)

Читать на русском
Автор
3820
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Глава держави вважає, що не можна залишати терор безкарним

У четвер, 14 липня, на 141-й день повномасштабного вторгнення рф президент України Володимир Зеленський звернувся до світової спільноти після варварського удару росії по Вінниці.

Відповідну заяву глава держави зробив у традиційному вечірньому відеозверненні, повідомляє YouTube-канал "Офіс Президента України". У ньому президент закликав цивілізований світ визнати росію державою-терористом і посилити санкції проти рф.

Крім того, Зеленський пообіцяв, що в’язниця стане найлегшим покаранням для росіян, котрі вдарили "Калібрами" по Вінниці.

"Цей день укотре довів, що росія має бути офіційно визнана державою-терористом.

Жодна інша держава світу не становить такої терористичної загрози, як росія. Жодна інша держава світу не дозволяє собі щоденно знищувати крилатими ракетами й реактивною артилерією мирні міста і звичайне людське життя.

Внаслідок лише одного ракетного удару по нашому місту Вінниці вбито 23 людини. Троє дітей до десяти років. І це, на жаль, ще не остаточна кількість. Розбір завалів триває. У списку безвісно зниклих – десятки людей. Серед госпіталізованих є важкопоранені", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, у четвер рф завдала варварського ракетного удару по Вінниці, внаслідок чого загинули десятки мирних громадян. Після цього у росії знову збрехали, що стріляють "тільки по військових об’єктах". Глава Офісу президента Андрій Єрмак закликав світ якнайшвидше визнати росію країною-спонсором тероризму.