Зеленський назвав винуватця газової кризи в Європі

Читать на русском
Автор
1391
Зустріч Володимира Зеленського із лідерами європейських країн
Зустріч Володимира Зеленського із лідерами європейських країн. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Зеленський вважає, що Європа має переходити до життя без російського газу

У четвер 16 червня, на 113-й день повномасштабного вторгнення рф президент України торкнувся теми газової залежності Європи від росії.

Про це глава держави розповів у традиційному відеозверненні до нації, передає YouTube-канал Офісу президента.

Зеленський заявив, що росія спеціально обмежила постачання газу до Європи, щоб вдарити по мешканцях континенту. Президент України зазначив, що загострення ситуації на газовому ринку є невипадковим і є аргументом на користь відмови від російського газу.

"Вважаю, що зовсім невипадково саме сьогодні було загострення ситуації з газом у Європі. Ціна знову стрибнула. Росія спеціально обмежила поставку, щоб нашкодити всім у Європі, щоб ударити по європейцях. "Газпром" просто смикає за газовий ланцюг, у який дуже довго намагався закувати Європу. Це ще один аргумент на користь того, що Європа вже зараз має переходити до життя без російського газу. Не має бути цієї залежності", — заявив президент.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Емманюель Макрон узгоджує дзвінки главі кремля володимиру путіну з Зеленським. Зазначимо, цими днями президент України зібрав ставку головнокомандувача через загрозу нападу з боку Білорусі.