У Зеленського відповіли кремлю, де поскаржилися на відсутність переговорів

Читать на русском
Автор
4777
Подоляк розкритикував росіян за їхні спроби "зберегти обличчя"
Подоляк розкритикував росіян за їхні спроби "зберегти обличчя"

Російські політики продовжують зображати із себе голубів миру

В Офісі президента не стали ігнорувати ремарку секретаря Радбезу рф миколи патрушева, який заявив про бажання росії якнайшвидше укласти мир з Україною. За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, це класична схема дії росіян — влаштовувати анексії, публічні страти та знищувати населені пункти, при цьому говорячи про дипломатичне вирішення конфлікту.

Про це чиновник заявив у своєму Twitter у четвер, 16 червня, передає "Телеграф". Крім цього Подоляк пояснив, що у Кремлі мають зробити, якщо справді захочуть діалогу.

Чому росії не виграти війну проти України?

На думку українського політика, будь-які слова мають підкріплюватися конкретними діями. Особливо, коли йдеться про росію та бажання кремлівських політиків вести мирні переговори.

Михайло Подоляк запропонував російській стороні виконати три кроки, після чого Україна вирішить, чи варто повертатися до безпосереднього діалогу з Москвою. Ці вимоги дуже прості:

  • припинення вогню російськими окупантами;
  • негайне виведення путінських військ із території нашої країни;
  • закриття проекту "рускій мір" в Україні.

Зазначимо, що така відповідь була реакцією на заяви миколи патрушева, який стверджує, що переговори між Україною та рф не просуваються. У цьому російський політик звинуватив виключно Київ, а не своїх колег, які всіляко затягують цей процес.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що щодо мирних переговорів із росією почав активніше заїкатися і французький президент Емманюель Макрон. Варто зазначити, що він разом із ще кількома колегами прибув до України з візитом 16 червня.