Україна сама закриває небо для росіян: окупанти вже втратили понад 120 літаків та гелікоптерів

Читать на русском
Автор
14073
Українська авіація продовжує завдавати ударів по окупантам
Українська авіація продовжує завдавати ударів по окупантам. Фото Відкриті джерела

Росіянам не вдалося захопити небо над Україною

Окупаційні війська після вторгнення відчули серйозний опір українських захисників не лише на суші, а й у повітрі. Навіть на 12-й день війни придушити українську ППО та авіацію їм не вдалося.

Про це повідомляє прес-служба Командування Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що українські винищувачі біля Києва змогли збити два ворожі літаки, а ще один був "приземлений" системами ППО.

Також зазначається, що протягом доби також добре показали себе штурмовики Су-25 і бомбардувальники Су-24м ВПС ЗСУ, які завдали авіаудари по колонах супротивника на кількох стратегічних напрямках.

Крім того, є інформація про те, що було знищено один російський гелікоптер.

"Збито десятки крилатих і балістичних ракет окупанта, 52 бойові літаки, 69 вертольотів та інші малорозмірні цілі", — підбили у ВПС підсумки 12 днів війни проти російського окупанта.

Як повідомлялося, добрі новини 7 березня повідомили і в ГУР Міноборони, де заявили про ліквідацію неподалік Харкова російського генерал-майора Віталія Герасимова.

Крім того, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що за 12 днів війни в полон українським захисникам здалися вже близько 2000 російських військових.