Танки ворога злетять у повітря: в Україні створили робота-камікадзе (фото)

Читать на русском
Автор
622
В Україні створили наземного робота Ratel S
В Україні створили наземного робота Ratel S. Фото Михайло Федоров/Facebook

Бійці використовують робота як мобільна боєголовка, що несе протитанкові міни або бойовий модуль

Українські розробники Brave1 створили для сил оборони робота-камікадзе Ratel S. Після того, як нова техніка блискуче показала себе, її пустили в серійне виробництво.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів віцепрем'єр-міністр — міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України Михайло Федоров. За його словами, техніка вже успішно пройшла випробування.

"Ratel S — наземний робот від українських розробників. Бійці використовують його як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни або бойовий модуль. Завдяки технології оператор за безпечним місцем може підірвати ворожий танк або бліндаж", — пояснив Федоров.

Він також описав деякі характеристики цього робота:

  • Максимальна швидкість — 24 км;
  • Дальність використання – 6 км;
  • Робота без підзарядки – до 2 годин.

Ratel S вже пройшов польові випробування та показав блискучі результати. Його запустили у серійне виробництво.

"Працюєте над проектами в оборонній сфері? Подавайте їх через Brave1. Разом збільшимо кількість технологій на фронті", — нагадав українцям Федоров.

Для довідки: Унікальний технокластер Brave1 — це спільна ініціатива з Міністерством оборони, Генеральним штабом, Радою національної безпеки та оборони України, Мінстратегпромом та Мінекономіки. Кластер об’єднує сотні топових розробників та військових для кращої взаємодії. Українські військові можуть поставити розробникам завдання, а компанії можуть отримати профільну підтримку та грант на розвиток продукту.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Україні створили дрон під назвою "Фурія". Вони кошмарять російських окупантів на фронті та допомагають українським військовим вражати ворожі цілі.