Українська "Лють": для ЗСУ створили робота, озброєного танковим кулеметом (фото)

Читать на русском
Автор
3296
Робот "Лють" скоро почне допомагати ЗСУ на фронті
Робот "Лють" скоро почне допомагати ЗСУ на фронті. Фото Михайло Федоров / Telegram

Зараз команда працює над удосконаленням машини та готується до масштабування виробництва.

В Україні розробили бойового робота "Лють", який разом з іншою вітчизняною технікою допомагатиме ЗСУ на фронті. Експериментальний зразок успішно пройшов випробування.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, машина озброєна танковим кулеметом, має оглядову камеру 360° та броню, що захищає від стрілецької зброї та уламків.

"Лють" є компактним роботом, яким можна керувати дистанційним і при цьому виконувати бойові завдання, наприклад, обороняти або штурмувати позиції.

"На фото — готовий експериментальний зразок, який успішно пройшов польові випробування. Зараз команда працює над удосконаленням машини і готується до масштабування виробництва. Технології та інновації — ключ до нашої перемоги. Вони допомагають отримати перевагу на полі бою та рятувати життя наших військових", — написав Федоров.

Міністр також нагадав, що всі, хто працює над проектами в оборонній сфері, можуть подавати через платформу Brave1.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на фронт військовим передали український безпілотник SpyGun, який вирізняється своїм незвичайним прозорим виглядом.