Не Storm Shadow єдиним: у Бундестазі знову вимагають дати Україні далекобійні ракети

Читать на русском
Автор
3721
Ракета Таурус
Ракета Таурус. Фото Відкриті джерела

Ракета може змінити темпи постачання військ окупантів

Після удару авіаційних крилатих ракет класу "повітря-земля" Storm Shadow по цілях в окупованому Росії Севастополі знову активізувалися розмови про отримання ЗСУ далекобійних ракет та інших виробників. Зокрема йдеться про TAURUS.

Депутати Бундестагу підписали листа канцлеру Німеччини Олафу Шольцю з вимогою дати Києву ракети, які мають допомогти українській армії значно послабити військову логістику окупантів. Про це повідомляє український журналіст Андрій Цаплієнко.

За його словами, серед підписантів Марі-Агнесс Штрак-Циммерман (глава оборонного комітету, Вільна демократична партія), Антон Хофрайтер (партія "Зелені") та Андреас Шварц (Соціал-демократична партія).

Епопея із закликами депутатів Бундестагу дати Україні німецько-шведську ракету TAURUS KEPD триває вже не перший місяць.

Цінність TAURUS для ЗСУ полягає відразу в кількох аспектах:

  • велика дальність – понад 500 км;
  • висока точність — досягається завдяки наявності відразу трьох систем наведення — GPS, інерційної та системи, заснованої на завантажених на згадку ракети фото об’єктів на її маршруті, які дозволяють коригувати політ;
  • висока потужність – вага бойової частини 500 кг;
  • універсальність — хоча спочатку ракета призначалася для встановлення та пуску з літака, існує також варіант TAURUS CL (Container Launched) при якому пуск ракети можна здійснювати з наземної пускової на базі вантажного автомобіля або надводного корабля.

Цікаво, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус припустився можливості постачання Україні далекобійних ракет TAURUS через "кілька тижнів".