"Так ні напевно": у Німеччині не можуть вирішити питання передачі Україні важливої зброї

Читать на русском
Автор
6085
Ракета TAURUS
Ракета TAURUS. Фото Відкриті джерела

Заяви офіційних осіб щоразу відмінні одна від одної

Депутат німецького парламенту від Соціал-демократичної партії, що знаходиться при владі, і доповідач з оборонного бюджету в бюджетному комітеті Бундестагу Андреас Шварц, закликав владу країни передати Україні далекобійні ракети TAURUS.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті Der Spiegel.

За його словами, через відсутність у ЗСУ переваги в повітрі та можливості завдання далеких ударів, контрнаступ української армії сповільнився, і це можна було б компенсувати за рахунок більш далекобійної зброї.

Це не перший заклик німецьких парламентаріїв посилити ЗСУ виділенням німецько-шведської ракети TAURUS KEPD (Target Adaptive Unitary & Dispenser Robotic Ubiquity System/Kinetic Energy Penetrating Destroyer).

Ця зброя має ряд дуже важливих характеристик:

  • велика дальність – понад 500 км;
  • висока точність — досягається завдяки наявності відразу трьох систем наведення — GPS, інерційна і система, заснована на завантажених на згадку ракети фото об’єктів на її маршруті, які дозволяють коригувати політ;
  • висока потужність – вага бойової частини 500 кг;
  • універсальність — хоча спочатку ракета призначалася для встановлення та пуску з літака, існує також варіант TAURUS CL (Container Launched) при якому пуск ракети можна здійснювати з наземної пускової установки на базі вантажного автомобіля або надводного корабля.

Зазначимо, що раніше в Німеччині заявили, що не вважають передачу Україні ракет TAURUS пріоритетним завданням.