Двадцять мільйонів українців емігрують на Захід: ЗМІ назвали причину такого кроку

Читать на русском
Автор
1149
Шість мільйонів українців вже покинули рідну країну
Шість мільйонів українців вже покинули рідну країну. Фото t.me/zalizni_zminy

Такий розвиток подій може стати наслідком політики трампістів та їхнього лідера

З 24 лютого 2022 року, коли Росія вторглася в Україну, близько шести мільйонів українських громадян емігрували в інші країни – переважно в Європу, а 270 тисяч опинилися у Сполучених Штатах. Проте це може бути тільки прелюдія до того, що станеться у разі перемоги в Україні російського диктатора Володимира Путіна – до двадцяти мільйонів українців покинуть країну, щоб не жити під російською окупацією.

Про це пише видання Forbes. Журналісти прямо звинувачують у можливості такого розвитку подій трампістів, їхнього лідера в Палаті представників Конгресу США Майка Джонсона та безпосередньо самого експрезидента США Дональда Трампа.

"Минулого тижня нинішній спікер Палати представників Майк Джонсон не зміг розглянути законопроєкт про Україну в Палаті представників і натомість оголосив перерву в роботі палати до 28 лютого. Його провал став новим визначальним моментом у провалі американського керівництва", – сказано у матеріалі.

Видання зазначає, що навіть тільки імміграційні наслідки дурної політики Трампа та його поплічників будуть нищівними для США та Європи. Якщо з України емігрують 20 мільйонів людей, то Європі доведеться витратити на їхній прийом та утримання трильйон доларів на рік. Навіть якщо емігрантів буде всього три-чотири мільйони, наслідки для економіки ЄС все одно будуть серйозними.

"І це лише імміграційні наслідки провалу лідерства США на світовій арені", – резюмує видання.

Раніше "Телеграф" писав, що президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом України назвав винних у відході ЗСУ з Авдіївки.

Також Байден назвав "абсурдом" варіант, що Вашингтон відступить від підтримки України через два роки повномасштабної війни. За словами американського лідера, він боротиметься доти, доки не буде отримано необхідної допомоги для України.