"Національний інтерес США": лідер сенатських республіканців виступив за допомогу Україні

Читать на русском
Автор
1340
Сенат США підтримує допомогу Україні
Сенат США підтримує допомогу Україні. Фото Відкриті джерела

США не повинні показати авторитарним режимам, що використання сили припустиме

Сполучені Штати повинні й далі допомагати Україні воювати з російськими терористами, оскільки це не благодійність, а життєво важливий для США інтерес. Військова допомога Україні напряму відповідає національним інтересам США, тому вона повинна бути продовжена.

Про це заявив лідер республіканської меншості в Сенаті США Мітч Макконнелл під час виступу в Конгресі, повідомляє "Укрінформ".

"Тут ніколи не йшлося про благодійність, тут не йдеться про демонстрацію доброчинності чи про абстрактні принципи міжнародних відносин. Ідеться про холодні, жорсткі американські інтереси", – зазначив він.

Макконнелл нагадав: не в інтересах США, щоб авторитарні диктаторські режими на кшталт путінського, дивлячись на російські успіхи, почали й собі перекроювати карту світу, щедро використовуючи силу. Окрім того, Росія – значний супротивник США, отже допомогти українцям зменшити російський військовий потенціал, не жертвуючи при цьому життями американців, є ідеальним варіантом.

До того ж США не варто вдавати, що в них є "щеплення" проти наслідків тотальної війни у Європі. Щобільше, не варто навіть думати про те, що відсутність реакції на агресію російських терористів посилить позицію США у протистоянні з китайською комуністичною диктатурою.

"У наших інтересах стримати агресивну поведінку, перш ніж вона спровокує ширший конфлікт і безпосередньо загрожуватиме нашим найближчим союзникам і торговельним партнерам… Прискорення поразки Росії в Європі є саме тим, що допоможе нам уникнути одночасної агресії з боку наших противників у Європі, а також в Індо-Тихоокеанському регіоні", – резюмував сенатор.

Як повідомлялося раніше, через тяганину з виділенням фінансування з боку Конгресу США страждає не лише можливість Пентагону передавати нову зброю та боєприпаси, а й також обслуговувати вже передане.

У Білому домі трохи раніше заявили, що Україна перебуває на порозі критичного періоду війни. Бойові дії протягом кількох наступних місяців матимуть особливе значення для її можливості далі захищатись від російських окупантів.