Байден зустрівся з лідерами Конгресу: заявив про загрозу національній безпеці через Україну

Читать на русском
Автор
Байден висловив впевненість, що Конгрес якнайскоріше схвалить допомогу Україні
Байден висловив впевненість, що Конгрес якнайскоріше схвалить допомогу Україні. Фото Reuters

Американський президент звинуватив Конгрес у створенні загрози національній безпеки США

Президент США Джозеф Байден провів у Білому домі зустріч з представниками Сенату та Палати представників Конгресу. Головною темою обговорення було виділення допомоги Україні та іншим американським союзникам, чого Конгрес не може зробити вже довгий час.

Про це сказано в офіційній заяві Байдена на сайті Білого дому. Байден сказав представникам Конгресу, що допомога Україні має величезну важливість.

"На зустрічі президент Байден наголосив на важливості того, щоб Конгрес забезпечив Україні необхідні ресурси, включаючи можливості протиповітряної оборони та артилерії, для захисту від жорстокого вторгнення Росії", – сказано у повідомленні.

Окрім того, президент розкритикував конгресменів за їхню бездіяльність. За його словами, небажання Конгресу ухвалювати допомогу Україні має стратегічні наслідки не тільки для неї, але й для США та решти світу – не кажучи вже про те, що є прямою загрозою національній безпеці Сполучених Штатів.

"Президент закликав Конгрес швидко надати додаткове фінансування для підтримки України та надіслати сильний сигнал про рішучість США. Президент також чітко дав зрозуміти, що ми маємо діяти зараз, щоб вирішити проблеми на кордоні. Він сказав, що його надихає прогрес, досягнутий на двопартійних переговорах, які відбуваються в Сенаті. Він висловив готовність досягти двопартійної угоди щодо прикордонної політики та необхідність додаткових ресурсів на кордоні", – зазначається у релізі.

Як раніше писав "Телеграф", в Конгресі США наближаються до згоди щодо голосування за великий пакет допомоги американським союзникам, в першу чергу Україні. Про це можна сказати, виходячи з коментарів американських сенаторів, які вони дали після зустрічі з президентом Джозефом Байденом у Білому домі.

Але тим же часом спікер Палати представників Майк Джонсон заявляє, що питання щодо голосування про надання фінансової допомоги України може розглядатися Конгресом США тільки після того, як буде врегульовано так звану "кризу" на кордоні США з Мексикою. Без питання кордону жоден законопроєкт про надання допомоги Україні на голосування ставитися не буде.