Президент Литви Науседа теж заговорив про "червоні лінії". Але росії це не сподобається

Читать на русском
Автор
639
Науседа регулярно підтримує Україну в питаннях поставок зброї та інших починаннях
Науседа регулярно підтримує Україну в питаннях поставок зброї та інших починаннях. Фото Колаж "Телеграфу"

Литовський лідер каже, що на війні час — найцінніша валюта, тож його не варто витрачати дарма

Кремлівська пропаганда регулярно лякає західних партнерів України "червоними лініями", переходити які начебто не можна. При цьому президент Литви Гітанас Науседа вважає, що всі ці умовні межі мають бути перетнуті, аби Україна отримала всю необхідну зброю та якомога швидше виграла війну.

Про це політик сказав в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel. За його словами, Захід уже згаяв чимало часу, роздумуючи над певними рішеннями. І все це дісталося зрештою "запізно і дуже дорогою ціною".

"Для мене абсолютно ясно, що ми повинні перетнути всі "червоні лінії". Інакше ми гаємо час. Щодня людей вбивають і катують. Депортація дітей – це звичайна справа, як і бомбардування об'єктів інфраструктури", — зазначив Науседа.

Також він закликав інших політиків бути рішучими і пам'ятати, що не лише Україна, а й весь цивілізований світ зараз має справу з небезпечним агресором, котрому не відоме поняття кордонів.

"Не сподівайтеся, що він колись зупиниться – якщо йому вдасться, він завжди буде продовжувати", — наголосив литовський президент.

Науседа додав, що деякі країни вже постачають Україні необхідні літаки. Це дозволить ЗСУ захистити важливу частину свого фронту — повітряну. Також ідеться не лише про авіацію, а й нові системи протиповітряної оборони. На думку політика, регулярне постачання Києву важливої зброї допоможе вберегти не тільки українців, а й інших європейців.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, коли українці отримають американські танки Abrams і почнуть навчання на них.

Також ми писали про те, якою є актуальна ситуація на фронті. Детальніше можна дізнатися у свіжому аналізі карт бойових дій в Україні.