ППО не працює, "бавовни" буде більше: росіянам обіцяють серйозні проблеми у тилу

Читать на русском
Автор
1022
Росіянам варто звикати до пожеж на стратегічно важливих підприємствах Новина оновлена 15 грудня 2022, 10:58
Росіянам варто звикати до пожеж на стратегічно важливих підприємствах. Фото росЗМІ

РФ має великі проблеми із засобами ППО, проте відмовляється це визнавати

Складнощі з безпекою більшості заводів та підприємств у російському тилу збільшилися зі зростанням кількості пожеж та вибухів у прикордонних областях. За словами директора Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, у росії існують серйозні проблеми з протиповітряною обороною, і це вже встиг побачити весь світ.

Як пише "РБК-Україна", експерт упевнений — росіяни намагаються знайти вихід зі складної ситуації, в якій опинилися через власну неуважність. Багато важливих об’єктів виявилися не прикритими системами ППО, через що в рф так часто і відбувається "бавовна".

"Це були дуже цінні літаки та бази, де вони зберігаються у великій кількості, — пояснює Мусієнко. — Там, де зберігаються боєприпаси та носії, вони прикриваються засобами ППО "об’єктними", як їх називають, які закріплені за певним об’єктом. Якщо вони його не прикрили і прогавили — ну це ганьба, це велика суттєва помилка".

На думку фахівця, кількість вибухів і пожеж на російській території лише зростатиме. Більше того, він упевнений, що вони можуть перерости у тенденцію, адже подібна точкова боротьба покаже свої результати лише завдяки регулярності.

"Поки що їм це завдає незручностей. А ось якщо це матиме певний характер, це стане не лише гарним військовим фактором, а й психологічним", — вважає експерт.

Про те, що кількість пожеж в областях рф лише зростатиме, заявляв раніше і секретар РНБО Олексій Данілов. Більше того, він пообіцяв, що українці обов’язково побачать, як згорить вся Москва.

Також "Телеграф" розповідав, які додаткові проблеми ворожої армії розкрилися після недавніх вибухів на декількох військових аеродромах у росії.