Санкції працюють: усім російським фурам дали тиждень, щоб забратися з ЄС

Читать на русском
Автор
3774
Російські фури можуть їхати за російським військовим кораблем
Російські фури можуть їхати за російським військовим кораблем

Європа чітко означала свою позицію щодо рф

Тиждень часу, до 16 квітня, дістався автомобільним вантажним перевізникам з росії та Білорусі, які працюють у країнах Євросоюзу. За цей період компанії мають забрати свої машини з території держав-членів ЄС, інакше вони потраплять під дію санкцій та заарештують.

Таке розпорядження набирає чинності завдяки ухваленому п’ятому санкційному пакету від Євросоюзу, повідомляє EUR-lex.

Чому росії не виграти війну проти України?

Ті фури і вантажні автомобілі, які все ще їздять дорогами країн європейської співдружності, мають "змотувати вудки" і виїжджати на батьківщину або ж до країн Європи, які не є членами ЄС.

Слід також підкреслити, що під обмеження потраплять і машини, які прямують транзитним шляхом. Якщо вони мають російську чи білоруську реєстрацію, то в’їзд до Євросоюзу їм заборонено.

Нагадаємо, що з фурами, що везли підсанкційні товари до Білорусі та Росії, вже близько місяця на польському кордоні борються тимчасові переселенці з України. Вони блокували проїзд через кордон і робили все можливе, щоб вантаж не потрапив до країн-агресорів.

До слова, "фуроблокада" була підтримана польськими політиками, які й виступили з ініціативою для Євросоюзу щодо посилення санкцій.