В Україні пропонують заборонити Telegram: що стало приводом

Читать на русском
Автор
2916
З'явилася ідея заборонити Telegram в Україні
З'явилася ідея заборонити Telegram в Україні. Фото Shutterstock

Telegram як потенційна загроза для українців

Потрібно заборонити популярну мережу Telegram на час воєнного стану в Україні. Вона допомагає росіянам проводити інформаційні операції.

Про це заявив голова Комітету виборців України, політолог Олексій Кошель в ефірі Еспресо. Він вважає, що використання російського Telegram може призвести до витоку особистих даних українців.

"З Telegram в Україні потрібно щось вже нарешті робити. Навіть не щось робити, а заборонити цю мережу не період дії правового режиму воєнного стану. Оскільки за допомогою Telegram росіяни, можливо, мають доступ до персональних даних українців. Експерти вже розбивали на молекули й розписували напрямки, по яких у нас можуть бути проблеми через цю мережу", — заявив Кошель.

Політолог підкреслив, що РФ використовує Telegram для проведення інформаційних спецоперацій та намагається впливати на ситуацію в Україні через цей канал зв'язку.

"Також ми повинні зупинити роботу ворожих інформаційних ресурсів в Україні. До прикладу, минулої осені Україна тиждень обговорювала смерть Кадирова, а потім і Путіна. Дві інформаційні спецоперації Росії спрацювали. Факт залишається фактом. І все це їм вдалось саме через телеграм-канали", — додав він.

Раніше "Телеграф" писав, що ворог намагається дестабілізувати ситуацію всередині нашої країни. Кіберполіції попереджають про масову розсилку нового ІПСО росіян.